Nieuws

Reactie Ecotank op Facebook berichten
 
Dat de aanvraag om een vergunning voor de opslag van gebruikt frituurvet (ook wel UCO genoemd) heeft geleid tot wat onrust is bij ons bekend. 

Ecotank heeft door middel van openheid getracht deze onrust weg te nemen. Wij betreuren het dan ook te zien dat via Facebook kenbaar wordt gemaakt dat deze onrust nog niet is verdwenen.
 
Ecotank biedt al decennialang een grote diversiteit aan opslagtanks voor bulkopslag voor de levensmiddelen-, fermentatie- en veevoederindustrie. Alle activiteiten op de locatie zijn vergund en worden regelmatig beoordeeld door het handhavende bevoegd gezag.

1 van de bestaande producten (gebruikt frituurvet) wordt sinds kort door veranderende regelgeving deels aangemerkt als afvalstof. In Nederland betekent het opslaan van een afvalstof van derden dat aanvullende voorschriften noodzakelijk zijn. Om deze reden is een aanvulling op de bestaande vergunning gevraagd voor de tussenopslag van gebruikt frituurvet voor onze klanten. Hierbij is er geen sprake van uitbreiding van de bestaande opslagcapaciteit of een toename van transportbewegingen. 
De opslag van vloeibaar gebruikt frituurvet vindt plaats in bestaande verwarmde en beveiligde tanks, waarbij de temperatuur altijd tussen de 35 en de 50 graden Celsius ligt. Deze temperatuur is vele malen lager dan de frituurpan (180 °C) die in huishoudens wordt gebruikt. Het vet wordt niet verhit, maar vloeibaar gehouden om te voorkomen dat verwijdering uit de tank en transport onmogelijk zal worden. Door de lage temperaturen is het onmogelijk dat er door verwarming brand zal ontstaan en er enig gevaar voor personeel en omgeving bestaat.
 
Ecotank heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en hecht veel waarde aan de gemeenschap van Wemeldinge. Heeft u ondanks onze reactie toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.